Eind juni weer geopend

Venkel citrus salade

In plaats van pijnboompitjes kun je voor deze salade ook zonnebloempitten gebruiken. Gebruik een verse en malse venkel voor dit recept.

Door

Foto van Brina Franken
Brina Franken

Ingrediënten

2 verse venkelbollen
1 sinaasappel
1 citroen
4 eetlepels olijfolie
zout en peper
3 eetlepels licht geroosterde pijnboompitjes of zonnebloemzaadjes

Bereiding

Was de venkelbollen en verwijder de buitenschil wanneer deze
verkleurd of verouderd lijkt.

Snij de toppen eraf, maar bewaar wat van de topjes.

Snij de bollen doormidden en verwijder de kern, daarna gebruik je
een mandoline (of een scherp mes) en schaaf je de bol in dunne
schijfjes in een kom.

In een andere kleine kom voeg je de rasp (let op: alleen de schil, niet
het bittere witte) en sap van de sinaasappel en citroen toe.

Voeg de olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.

Snij een handje van de topjes wat fijner.

Voeg nu de dressing, de topjes en de pijnboompitjes toe aan de
venkel en mix goed.

Variatie: Met koriander

Doe een handvol grof gehakte koriander in de salade. Vervang eventueel de sinaasappel door stukjes appel, en voeg een halve theelepel chili toe.

Toch meer zin in iets anders?

Onze openingstijden

Openingstijden winkel: Gesloten tot het oogstseizoen begint in juni. Tot die tijd zijn we alleen op speciale verkoopdagen geopend.

Openingstijden pluktuin: Gesloten

Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookies zijn belangrijk voor de correcte functie van onze webshop. Zonder cookies moet je iedere keer als je de site bezoekt weer de cookie waarschuwing wegklikken. Lees meer in onze Privacyverklaring