In juni weer geopend

Stoofperen

Dit recept is een echte klassieker. We maken altijd een grote voorraad om dan in te vriezen. Zo kunnen we er de hele winter lang van genieten.

Door

Foto van Brina Franken
Brina Franken

Ingrediënten

2 kg stoofperen
2 stukjes pijpkaneel
2 steranijs
4 kardemom zaden
1 zakje vanillesuiker

Bereiding

Schil de stoofpeertjes voorzichtig. Het steeltje kan je eraf breken, maar het moet niet.

Spoel de stoofpeertjes kort af en zet ze nu op in een liter water. Voeg de pijpkaneel, de steranijs, vanillesuiker en kardemom zaden toe aan het water.

Breng snel aan de kook. Zet daarna het vuur lager, en laat de stoofpeertjes samen met de kruiden 1 ½ tot 2 uur zachtjes pruttelen. De stoofpeertjes verkleuren dan langzaam naar donker roze.

Mocht je het liever iets zoeter hebben kun je op het eind nog suiker toevoegen en 10 minuten laten pruttelen. Verwijder de specerijen.

Je kunt het sap eventueel nog inkoken tot het stroperig wordt, en over de stoofpeertjes schenken. Serveer ze alleen, of samen met wat vanille- of kaneelijs. Vries overgebleven stoofperen in voor later gebruik.

Het steeltje kun je eraan laten zitten om te serveren. Dat ziet er leuk uit!

Invriezen

Stoofpeertjes laten zich heel goed invriezen. Maak dus zeker een beetje meer!

Toch meer zin in iets anders?

Onze openingstijden

Openingstijden winkel: Gesloten tot het oogstseizoen begint in juni. Tot die tijd alleen op speciale verkoopdagen geopend. Die dagen worden hier aangekondigd.

Openingstijden pluktuin: Gesloten