Ingrediënten
400 g gewassen snijbiet of spinazie
6 eieren, gescheiden in dooiers en witten
4 el zelfrijzend bakmeel
250 g kwark + 2 el
100 g verse roomkaas
100 g zachte geitenkaas
een handvol verse kruiden
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Breng een pan ruim water aan de kook en blancheer de snijbiet kort, tot hij net gaar is. Schep de snijbiet met een schuimspaan uit het water en laat hem in een zeef goed uitlekken. Druk met de achterkant van de schuimspaan zoveel mogelijk vocht eruit.
Doe de uitgeknepen snijbiet dan in een keukenmachine en voeg de eidooiers, zelfrijzend bakmeel, 2 eetlepels kwark, peper en zout toe. Zet de machine aan de mix de boel helemaal glad.
Klop de eiwitten stijf in een andere (hele schone!) kom met een snufje zout en vouw het snijbietmengsel er heel voorzichtig door. Smeer dit beslag met een pannenkoekmes uit op de bakplaat en bak de omeletten in het midden van de oven in 12 tot 15 minuten gaar.
Klop intussen de rest van de kwark met de verse roomkaas en de geitenkaas glad. Hak de kruiden heel erg fijn en roer ze erdoor.
Leg een vel bakpapier op het aanrecht. Stort de omelet erop en pel voorzichtig het bakpapier van de achterkant af. Besmeer de omelet royaal met het kwark-geitenkaasmengsel en bestrooi met een paar handen geroosterde tomaatjes. Rol de omelet vervolgens mooi strak op, met behulp van het ondervel. Zet de rol een tijdje in de koelkast om op te stijven. Snijd hem met een dun scherp mes in plakken.