In juni weer geopend

(Pittige) pompoensoep

Deze pompoensoep zet u in een handomdraai op tafel. Maak hem zo pittig als u zelf wilt. Gebruik het best een uchiki kuri (oranje zon) of groene Sweet Mama.

Door

Foto van Brina Franken
Brina Franken

Ingredienten

1 ½ kilo pompoen
1 liter bouillon (kruidentablet)
1 dl. olijfolie
1 takje tijm of 1 theelepel tijm
1 theelepel hot kerrie
stukje gember van 1 centimeter of
1 theelepel gedroogde gember
1 grote ui
1 a 2 teentjes knoflook
(1 gedroogd pepertje)
(platte peterselie, fijngesneden)

Bereidingswijze

Schil en snijdt de pompoen in twee helften. Haal de pitten eruit en snijdt in kleinere stukken.* 

Neem een pan met een dikkere bodem, verwarm de olijfolie en smoor hierin de ui en knoflook. Als deze glazig begint te worden, voeg je de kerrie, tijm en gember toe. Bak ze kort mee in de olijfolie zodat de smaken vrijkomen. Houdt u van pittig? Bak dan een gedroogd pepertje mee. 

Voeg de stukken pompoen toe en de liter bouillon en breng aan de kook. Laat ongeveer een half uurtje zachtjes koken.

Pureer met de staafmixer. Mocht de soep erg dik zijn, dan kan er water bij. Gebruik dan ook meer bouillontablet. Breng de soep op smaak met evt. wat extra peper en een weinig cayennepeper.

Voor het opdienen kunt u op de soep wat fijngesneden platte peterselie strooien.

*Tip: Om de pompoen makkelijker te kunnen schillen en snijden: Verwarm de oven voor op 120 graden of stand 2 en leg de pompoen er een half uur in.

Invriezen

Pompoensoep kan prima worden ingevroren nadat het is klaargemaakt.

Variatie: nog herfstiger

Kook een kruidnagel, steranijs, en een stokje kaneel mee.

Variatie: Fris en fruitig

Kook een paar takjes munt mee en versnipper een paar takjes munt over de soep na het opdienen. Nog frisser? Druppel er wat limoen overheen.

Toch meer zin in iets anders?

Onze openingstijden

Openingstijden winkel: Gesloten tot het oogstseizoen begint in juni. Tot die tijd alleen op speciale verkoopdagen geopend. Die dagen worden hier aangekondigd.

Openingstijden pluktuin: Gesloten