Ingredienten
1 ½ kilo pompoen
1 liter bouillon (kruidentablet)
1 dl. olijfolie
1 takje tijm of 1 theelepel tijm
1 theelepel hot kerrie
stukje gember van 1 centimeter of
1 theelepel gedroogde gember
1 grote ui
1 a 2 teentjes knoflook
(1 gedroogd pepertje)
(platte peterselie, fijngesneden)
Bereidingswijze
Schil en snijdt de pompoen in twee helften. Haal de pitten eruit en snijdt in kleinere stukken.*
Neem een pan met een dikkere bodem, verwarm de olijfolie en smoor hierin de ui en knoflook. Als deze glazig begint te worden, voeg je de kerrie, tijm en gember toe. Bak ze kort mee in de olijfolie zodat de smaken vrijkomen. Houdt u van pittig? Bak dan een gedroogd pepertje mee.
Voeg de stukken pompoen toe en de liter bouillon en breng aan de kook. Laat ongeveer een half uurtje zachtjes koken.
Pureer met de staafmixer. Mocht de soep erg dik zijn, dan kan er water bij. Gebruik dan ook meer bouillontablet. Breng de soep op smaak met evt. wat extra peper en een weinig cayennepeper.
Voor het opdienen kunt u op de soep wat fijngesneden platte peterselie strooien.
*Tip: Om de pompoen makkelijker te kunnen schillen en snijden: Verwarm de oven voor op 120 graden of stand 2 en leg de pompoen er een half uur in.