Ingrediënten
4 maïskolven
2 kleine uien
zonnebloemolie
1,5 liter water
2 teentjes knoflook
2 eetlepels currypasta
200 g aardappelen
3 stengels bleekselderij
½ el hot kerrie
100 ml crème fraîche
scheutje kokosmelk
koriander (naar wens)
Bereiding
Verwijder boven een grote schaal de maïskorrels van de kolven. Snij de ui en de gepelde knoflookteentjes fijn. Schil de aardappels, spoel ze af en snij in blokjes. Snij de bleekselderij in fijne ringetjes.
Bedek de bodem van de pan met een dun laagje zonnebloemolie. Doe het kerriepoeder in de pan en roer goed door de olie. Doe de ui en knoflook erbij en laat ze langzaam gaar worden. Pas op dat de knoflook niet verbrandt.
Voeg de curry pasta toe en roer weer goed door. Voeg aardappels, maïs, en bleekselderij toe en roer goed door.
Doe er de twee liter water bij en voeg een groentebouillontablet toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep eerst met de staafmixer. Haal de soep voor een nog zachtere textuur ook nog door de blender.
Voeg eventueel nog een extra bouillontablet toe.
Serveer met een lepel crème fraîche, een scheutje kokosmelk, en een paar blaadjes koriander.