Ingrediënten
200 g couscous
4 wortelen
1 bosje peterselie
1 bosje koriander
1 bosje munt
3 dl groentebouillon
40 g rozijnen
40 g amandelschilfers
3 el honing
1 el (scherpe) mosterd
1 scheutje (rode) wijnazijn
1 el notenolie
1 scheutje sesamolie
Bereiding
Maak de (warme) groentebouillon. Giet de couscous (griesmeelkorrels) in een schaal en schenk er het grootste deel van de warme groentebouillon over. Laat de couscous wellen (het vocht absorberen). Proef na enkele minuten en voeg indien nodig nog wat bouillon toe. De korrels moeten zacht en beetgaar zijn.
Neem een ruime schaal, en rasp hierin de verse wortelen fijn. Voeg er dan de rozijnen aan toe.
Giet de amandelschilfers in een ovenvast schaaltje en plaats het enkele minuten onder de grill. Controleer regelmatig, zodat de nootjes niet verbranden.
Spoel de peterselie, de koriander en de munt. Snipper de verse kruiden fijn (de steeltjes van de peterselie en de koriander kan je mee fijnsnijden, als je dat wil).
Meng de kruiden en de couscous in de schaal met wortel. Verbrokkel de couscous, zodat er een geen klompen griesmeel in de salade terecht komen.
De honingdressing
Neem een schaaltje en meng hierin de honing, een scheutje azijn, en de mosterd. Voeg ook de notenolie en de sesamolie toe. (Doe voorzichtig met sesamolie, want deze olie heeft een zeer sterk aroma.)
Meng de vinaigrette met een garde. De honing zal zorgen voor een lichte binding. Breng het sausje op smaak met wat zout en peper van de molen.
De afwerking
Schenk de vinaigrette over de wortelsalade, en meng alles goed. Kruid indien nodig met wat extra peper en zout.
Verkruimel de amandelschilfers een beetje en strooi ze over de schaal met wortelsalade.