Onze geschiedenis
Onze grootvader had grond aan wat nu de Holleweg is. Grenzend aan zijn land had de familie Nijsse een boomgaard. Toen in de jaren ‘70 de familie Nijsse ermee stopte, gaven zij een deel van het land terug aan wat nu Brabants Landschap is. Het ander deel werd opgekocht omdat de A58 over hun land kwam te lopen. Ook werd toen ziekenhuis Lievensberg (tegenwoordig Bravis) gebouwd.
Voor de familie Nijsse was de oppervlakte van de boomgaard te klein geworden en zij stopten met het bedrijf. Dit was voor onze vader/man Rienus Franken de gelegenheid om het bedrijf uit te breiden. Hij ging het overgebleven gedeelte van de familie Nijsse erbij pachten. Rienus breidde het bedrijf uit naar twaalf hectare, bleef aan de schuur zijn producten verkopen en startte met het zelf plukken van fruit.
Toen Rienus in 2012 onverwacht overleed, besloten zijn vrouw en kinderen het bedrijf voort te zetten, uit liefde voor het vak en hun man/vader. Omdat het hele andere tijden zijn, hebben zij allen naast het werk op het fruitbedrijf een (bijna) fulltime baan.


Ons bedrijf nu
Hoewel sommige producten nog steeds verbouwd worden, is er ook veel veranderd. Onze fruit- en groentewinkel speelt een steeds grotere rol in de maanden juli tot en met november. We kweken nieuwe producten, zoals kersen, pompoenen, suikermaïs, snijbonen, bramen, rode bessen, nasiperen en courgettes.
Daarnaast vinden we het leuk om mensen kennis te laten maken met de mogelijkheden van ons bedrijf en wat wij telen. Daarom organiseren we allerlei activiteiten op ons bedrijf met onze producten, zoals brunches, kinderfeestjes en kookworkshops.
Waar wij in geloven
De prijzen van groenten en fruit zijn in de afgelopen decennia flink gedaald. Dat komt door de druk van grote supermarkten, die grotendeels de prijzen bepalen, en door concurrentie uit landen waar de productiekosten lager zijn. Veel boerenbedrijven gaan ten onder.
Wij vinden dat boeren een eerlijke prijs moeten krijgen voor hun producten. Doordat wij direct aan u kunnen verkopen, kan ons bedrijf nog blijven bestaan. Rijk worden we er zeker niet van. Praktisch al onze inkomsten investeren we om het bedrijf draaiende te houden, onderhoud te plegen, en te moderniseren.
Wij geloven in lokale, verse producten, waarbij tussenhandel zo min mogelijk nodig is en waarbij de klanten de teler nog echt kennen.
Lokale economie
Wij vinden het belangrijk dat mensen weten waar hun eten vandaan komt. Zelf proberen wij ook zoveel mogelijk met lokale bedrijven en organisaties samen te werken.
Duurzaamheid
Ons fruit zit verpakt in een volledig composteerbare omhulsel: de schil. Ook moedigen we iedereen aan om zelf tasjes en zakjes mee te nemen. Sinds kort hebben we ook zonnepanelen op het dak.
Minder verspilling
Op onze appels zitten zo nu en dan plekjes, en aan de aardappelen zit klei. Want schoonheid zit van binnen. Wat toch overblijft verwerken wij tot sappen, jams, soepen en chutneys.