Oktober bij FrankenFruit – prachtige pompoenen, appels, en peren

Lees waarom een bezoek aan ons bedrijf in dit seizoen de moeite waard is.

tijd om een wintervoorraad aan te leggen

Nu de bladeren langzaam beginnen te verkleuren verbrengen we weer meer tijd binnen. Een goed moment om weer de keuken in te duiken en heerlijke gerechten tevoorschijn te toveren. En toch nog wat kleur in huis halen, ook al is de bloemenpluktuin uitgebloeid? Haal dan wat prachtige pompoenen. Lees hier alles over ons aanbod én wat u ermee kunt doen.

Pompoenen: eerst prachtige decoratie, daarna in de pan

Uitgekeken op de butternut squash of de oranje zon? Bij ons kunt u nog veel meer soorten pompoenen vinden. Hier is een kleine greep uit de pompoenen die we hebben.

Sweet momma

Oranje van binnen, groen van buiten. Heerlijke notige smaak. Goed voor soep, maar door het wat drogere vruchtvlees minder geschikt om te roosteren.

pompoen - jumbo banana

Pink jumbo banana

Deze grote langwerpige pompoen heeft veel en stevig vruchtvlees. Hij heeft een zachte boter-achtige textuur en een nootachtige smaak.

Spaghetti Squash

Deze pompoen heeft een spaghetti-achtig vruchtvlees, en wordt soms ook wel gebruikt als een alternatief voor spaghetti. De smaak is niet zo overheersend en neemt goed de smaak op van andere ingrediënten. Heeft, mits niet te lang gekookt, een wat knapperige textuur.

Jarrahdale / Queensland Blue

Oranje van binnen, licht groen-blauw van buiten. Naar verhouding veel vruchtvlees en minder zaadjes. Stevig vruchtvlees. Zoet en notig van smaak.

Baby Boo

Deze pompoen heeft maar weinig vruchtvlees en wordt eerder decoratief gebruikt. Licht van smaak. Erg leuk om te vullen en in zijn geheel te serveren.

Er zijn nog meer soorten te krijgen, maar daar weten we zo snel de naam niet meer van. Kom gerust een kijkje nemen!

Een winkel vol lekkers

Nu de oogst voor het grootste deel gedaan is, is er weinig meer om zelf te plukken. Het enige wat nog aan de bomen hangt zijn de mispels.

Maar dat betekent niet dat u met lege handen naar huis gaat. Integendeel! Stel een lekkere mix van onze vele appelsoorten samen, haal stoofpeertjes om een voorraadje aan te leggen, of sla uw aardappels en uien in voor het najaar.

Maak er gelijk een dagje van

Tegenover de ingang van ons bedrijf kunt u direct het bos inlopen. Heerlijk voor een mooie herfstwandeling. Warm uzelf daarna weer op bij één van de vele horecamogelijkheden bij ons de buurt. Of ga de binnenstad van historisch Bergen op Zoom in.